tehtube Creative Commons License 2010.06.23 0 0 11946

Ez a Feldmajer bácsi érdekelne. 1958 magyar vonatkozásban még távolabb van mint amerikaiban szerintem. Orgonán vagy harmonikán játszott?

Még a hetvenes évekből emléxem egy harmonikás duóra a Vigadó téren a Corso/Korzó? étteremben. Ott valami kétrészes fényes bőrszerű laci szolgálta a kézifújtatóst. Valami Solton vagy hasonló.

A két lezli a közönség felé tökmindegy, elég egyet kihangosítani oszt jónapot, mehet 10-100kW-al. Viszont a zenésznek kényeztetés a duplán vastag hangzás a háta mögött. Jótékonyan kihathat a teljesítményére.

Én szeretem a vendéglátós zenét, ami az elmúlt 20 évben eltűnt. Meg kell hagyni nekem hiányzik. Még emléxem Vermonás hősökre. Sajna ami megmaradt az degradálódott midifájlpléjerre plusz karejokí.

Ezért is szeretnék egy saját triót, de olyan halkat hogy elnyomjon minket a háttérzaj. Egyszer csak összejön.

Szerintem sem Matyóóó sem más nem határolódik el a vendéglátózástól, ugyanis a legtöbb helyen ahol bárkit is hallottam, mind lehetett folyékonyat, szilárdat fogyasztani előadás közben. Sőt, ez a gázsi alapja. Ilyen volt pl. a Stargarden is. A Deep Purple alatt sem csuktak be hirtelen a lacikonyhák, borkimérések.

Mindössze hirtelen két hely ugrik be ahol nem illik falatozni, vagy nem is lehet: MűPa, Zeneakadémia. + Opera.

Előzmény: trambi (11940)