sélliagrav Creative Commons License 2010.06.23 0 0 11194
Az egy dolog, hogy egyet értünk. De lehetnek apróságok, ami miatt mégsem írnám alá a kinyilatkoztatást.

A probléma felvetése szerintem jogos. A 30-as tábla, mint megoldás rossz, mindegy, hogy milyen kiegészítő tábla van alatta. Ha kultúrnemzet lennénk, akkor elég lenne egy nyugaton is megszokott "vigyázz, gyerekek" feliratú tábla, amit az időszaknak és a közterület kiépítettségének függvényében mindenki figyelembe tudna venni. Itt ugyanis nem elég a sebesség csökkentése, jobban is kell figyelni.

Az való igaz, hogy nem elég csak tanítási időben figyelni, mert a gyerekek tanítási időn kívül is csapatosan lehetnek a környéken, s figyelmetlenségük sem köthető a tanrendhez. igaz, ezen az alapon minden játszótérhez is, meg egy sor helyre ki lehetne tenni a táblát.

Személyeskedni viszont semmiképpen sem kell.

De ha már személyeskedünk, akkor meg kell jegyeznem, hogy engem a 30-as tábla sem nyugtat meg. Tudom, hogy a gyerekeim iskolájánál nincsen normális járda a két épület között, a buszmegállót pedig igen veszélyes körülmények között tudják csak megközelíteni. Ez közútkezelői intézkedést is igényelne. A tapasztalatom mégis az, hogy az autósok általában figyelnek. Igaz, elég egyetlen tahó autós is.

Szóval az eredeti felvetés szerintem jó: meg kéne vizsgálni, hogy milyen módszerekkel tudnánk az iskolák (stb.) környékén a biztonságot fokozni, ugyanakkor az autósokat feleslegesen hátráltató körülményeket megszüntetni.

De ebben a hangnemben és ezekkel a módszerekkel biztosan nem jutunk eredményre.

És ha már itt tartunk. A gyerekek kerékpáros közlekedése sem megoldott.

No meg minden buszmegállónak biztonságosnak kell lennie, mert a gyerekcsapatok le is szállnak valahol a buszról (lásd kalotaszegi körforgó).
Előzmény: tutus1 (11192)