flathead Creative Commons License 2010.06.22 0 0 7475
Ma este felvillanyoztam a mustangot. Feltettem az áramgenerátort, a hátsó ledes lámpa is kész, úgyhogy bekábeleztem az egészet, bár az index még várat magára. A "villanyszekrény" végülis a szerszámos doboz lett, mivel úgyis mindenhova hátizsákkal járok, a szerszámokat abban tudom hurcolni. Úgyhogy a szerszámos doboz menetirány szerinti jobb oldalára került egy kulcsos gyújtáskapcsoló és egy világításkapcsoló. Működik is faszául, egyetlen baja, hogy első körben hiába volt lekapcsolva a világítás, kb. 3/4 gőzzel így is ment. Aztán átkötöttem úgy, hogy a negatív ágat szakítsa meg a kapcsoló, így valamelyest javult a helyzet, de nem volt még az igazi, úgyhogy beraktam egy kétáramkörös kapcsolót, ami mindkét ágat megszakítja, így már jó. Valószínűleg a jó zajos tápfesz miatt van ez a mhülyülés, 4700 uF-os kondi van szűrésnek, ha rátettem egy 33 pF-osat még párhuzamosan, akkor jobb lett, de nem teljesen aludtak el így sem a ledek. Úgyhogy holnap veszek egy rendes kétármakörös kapcsolót, mert ez csak olyan kényszermegoldás ami most van bekötve. Fasza fénye van amúgy az elsőnek és a hátsónak is, hátra helyzetjelzőnek 10 darab piros led került beépítésre, féklámpának pedig még plusz 15.
Ja, igen, a féklámpa sincs egyelőre bekötve, de ami késik, nem múlik!

Ha végre jó idő lesz egyszer és a vizsgáimat is letudom, tervezek egy túrát itt a környéken, csak addig a melegen nem indulást kéne még megoldani. Erre meg hirtelen azt gondoltam ki, hogy valami szellőzést csinálok a gyújtásdeknire, az egyiket feláldozom. Na majd kiderül, hogy működik-e.