Sziasztok!
Nekem kb. 2 éve volt egy krónikus hasnyálmirigy-gyulladásom (annak idején talán írtam is be ide), egész pontosan a hmirigy farok része gyulladt be enyhén, és kb. 1 évig tartott, míg lement róla a gyulladás. Azóta (vagyis az elmútl egy évben) egész jól vagyok-voltam, nem tapasztaltam semmi különösebb panaszt, néha esetleg kicsit fájt a hasam, vagy fel voltam fújódva (a fűszer és zsírszegény étrendet azóta is tartom + napi egy Kreon a 10 000-esből + Nolplaza, mert állítólag a savam is sok), de vagy 2-3 napja újra éreztem egy elég érdekes hasfájást, ami annak idején, a betegségem kezdetekkor is volt, és ami talán ezzel függ össze. Igazából nem is nagyon tudom leírni, hogy mi is ez pontosan... de azért megpróbálom. :) Szóval olyan, mintha a szegycsontom alatti részen, kb. a gyomorszájnál, meg néha az alatt is, a gyomor tájékán, kb. egy egyenes vonalbasn lenne valami hűvös tárgy, ami irritálja azt a részt (talán még nyomó vagy feszítő fájdalomként tudnám ezt leírni, bár nem vagyok biztos benne, mert tényleg elég furcsa, szokatlan érzés). Néha olyan, mintha ki is "csavarodna". Ilyenkor végig iszonyú nyomásérzékeny is az a terület, van, hogy szinte hozzá sem érek, de már fáj. Elég kellemetlen, és többnyire akkor érzem, ha mozgok, mondjuk oldalra hajolok (vagyis gondolom megfeszül az a terület). Egyébként nem folyamatos, néha nem is érzem. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek ez mi lehet? Illetve nektek nem volt ilyen hasnyámirigy-gyulladásnál? (Mert én tényleg akkortájt éreztem ilyet először, amikor begyulladt; aztán, ahogy írtam, néha elmúlt, néha előjött, de kb. 1 évig nem éreztem, egészen mostanáig.) Vagy lehet, hogy ez inkább valami nyelőcsővel, esetleg gyomorral kapcsolatos dolog, kezdődő fekély vagy kimaródás stb.?
Előre is köszi a választ, és jó egészséget mindenkinek. :)
Üdv.: Gábor