Ixion77 Creative Commons License 2010.06.22 0 0 932
Megkaptam én is a KK elszámolást, és több elfogadhatatlan dolgot is találtam benne:

1, Már az is tisztességtelen, hogy a felújítási előtakarékossági alapot a szerződésben megadott 250 Ft/m2 KK-n felül, +10 Ft/m2-ként vezették be, mivel az a legtöbb társasházban a KK része, nem azon felüli plusz költség. Az azonban végképp elfogadhatatlan, hogy "alapdíj" néven most további kb. +30 Ft/m2-es költséget vezettek be, a "ház gépeinek üzemeltetési költségére". Úgy vélem, ez egyértelműen a KK részét kell képezze.
Ilyen plusz költséget a Cordia magától nem vezethet be, a KK-t a lakók beleegyezése nélkül új tételekkel nem növelheti. Tudomásom szerint nem írtuk alá, hogy ilyen plusz költséget fizetünk, ezért javaslom, hogy a helyzet tisztázásáig azt senki ne fizesse be.

2, Az utolsó befizetendő lakásrészleten meg volt határozva a befizetendő 1 havi KK. E szerint idén áprilisban a havi KK-m 21 eFt (eleve pofátlanul sok), ami mostanra már különböző, általunk meg nem szavazott jogcímeken 30 eFt-re emelkedett, ráadásul visszamenőlegesen!

3, Telefonos tájékoztatás szerint idén februárig a KK 150 Ft/m2, amit a Cordia márciustól 260 Ft/m2-re emelt. Ez számomra azt jelenti, hogy a társasház valószínűleg masszív mínusszal került a vevőknek átadásra, ami kimeríti a tisztességtelen üzleti magatartás fogalmát. Ráadásul nem tudok róla, hogy idén márciusban bármiféle KK változtatást megszavaztunk volna.

4, A 6000 Ft/GJ fűtési költség elfogadhatatlanul magas. Ez még a híresen drága távfűtésnek is több mint másfélszerese. A gázárból adódó összeg jelenleg 3500 Ft / GJ körül alakul. A 4000 Ft/GJ árat már távfűtés esetén is "bezzeg ott olyan drága" példának szokták felhozni( Miskolc: 4000 Ft/GJ, Debrecen: 3800 Ft/GJ ) Nehogy már az önálló fűtés másfélszer drágább legyen a híresen drága távhőnél is!!!

Mindezek alapján javaslom, hogy látogassuk meg együtt a jövő héten a közös képviseletet, és tisztázzuk, hogy hogy áll anyagilag a ház, milyen számítások alapján jöttek ki ezek az értékek, és mire megy el ez az átlaghoz képest közel kétszeres közös költség! Amíg ezekre a kérdésekre nem adnak törvényes választ, senki ne fizessen KK-t!
Előzmény: ghostface81 (927)