peti444 Creative Commons License 2010.06.21 0 0 13377
hát ültetni meg vetni már nem nagyon tudok semmit
max a csemege uborkát pótolom amit nem rég vetettem, szépen kikeltek,de a jég felének eltörte a szárát
fákkal nincs baj, az öszi telepítésű szőlőkből párnak eltörte a hajtását, ez is rendbe jön még?
az összes többi növény a sorsára illetve a természetre van bízva, hogy mi marad meg és jön helyre
attól félek, hogy a sok seb meg sérülés miatt most még valami betegség is elviszi őket, permetezni szinte lehetetlen, 2-3 napja borult, esős idő van, kiszámíthatatlan mikor fog esni
ez eddig kemény év volt...jégeső, betegségek sora, sok víz... és még nincs vége az évnek

szívesen hallanék valami tanácsot, hogy egy ilyen jégeső ellen hogy lehetne védekezni, arra gondoltam, hogy kb 1-1,5m magas oszlopokat kéne elhelyezni és jégvédő hálót húzni a tetejükre, mint a gyümölcsfaültetvényekben
csak hát ez nagyon nagy beruházás meg macerás is megcsinálni és egy ilyen jégeső lehet hogy 10 évben 1× lesz és meg se éri...
amúgy beszéltem ott a szomszédokkal ahol a kertünk van, azt mondták, hogy ők nem emlékszenek rá, hogy valaha is ekkora jégeső lett volna és hogy ekkora jég lett volna benne
Előzmény: Deryan (13375)