Törölt nick Creative Commons License 2010.06.21 0 0 3470
Én a jobb-első bejáratnál álltam közel a színpadhoz, ott helyenként iszonyat torzított volt az adás, de nem izgatott valahogy most sem a hangzás, sem Mustaine hangja. Ahogy deliriousnomad is írta, nincs ezen mit meglepődni, 25 év alatt már bőven volt lehetőségünk megszokni a teljesítményét éneklés terén.
A Setlist igencsak érdekes kérdés, mert ez se nem volt RIP, se nem Endgame, tényleg inkább egy rövid best of. Nem hiszem, hogy azért, mert 9 éve nem voltak itt. Szerintem fogalmuk sincs arról, mikor jártak erre. A Dawn Patrol és a RIP...Polaris kihagyása miatt nagyon dühös vagyok, viszont a Five Magicsnek és Poisonnak nagyon örültem, kiváltképp az utóbbinak. Iszonyat jól szólt a bőgő alatta. Érdekes, hogy a Wake Up Dead-től most megkíméltek. Az elején, amikor a mókusok lerakták a setlist-eket a zenészek lábai elé úgy láttam, hogy 1-2 szám vastag fekete filccel ki van húzva róluk, de nem láttam a helyükre írva mást.
A csapat kitűnő volt, Chris nagyon szimpatikus srác, nem kell ide Marty. Shawn is sokat fejlődött, végre előbújt a haja mögül. Azelőtt szinte folyamatosan előre döntött fejjel játszott (vagy az csak egy dublőre volt?:)). Koncert közben jöttem rá, hogy miért is nem tetszett a Bécsi koncert 2007-ben: hiába volt nagykirály LoMenzo, de azzal, hogy Mustaine volt az egyetlen eredeti tag, a zenekar inkább hasonlított egy Megadeth-számokat előadó klub-csapathoz, mint az igazi legendához. E tekintetben nagyon sokat nyomott az a latban, hogy Junior visszatért.
A közönség is tényleg jó volt, leszámítva a 160 centis kopasz kigyúrt idiótákat, akik baromira szeretnek lökdösődni, ahelyett, hogy a műsorra figyelnének.

Viszont tényleg iszonyat rövid volt. Nem tudom, mi a rákot értetlenkedtek a melósok a színpadon, amikor a tömeg még jogosan követelte az ellenszolgáltatás maradék részét. A 2 előzenekar láttán hosszabb műsorra számítottam. Részemről emiatt (is) ugrik a bécsi folytatás.