TGWH Creative Commons License 2010.06.19 0 0 13299
Gyors helyzetjelentés:
A bazsalikom szépen nő, már vagy 6 centis, néhány levél lyukasra rágott.
Az eper nagyon jól sikerült ahhoz képest, hogy idén csak szaporítani szerettem volna. A madárháló teljes sikert aratott, a talajt is nedvesen tartja. Gazolni is könnyebb, mert a gazok belekapaszkodna a madárhálóba, amiket a hálóval együtt felemelve egyszerre gyomlálsz is :D
A paradicsom az elmúlt pár napban sokat fejlődött, most már kezd kicsit sűrűn lenni, és virágoznak, ahogy a paprika is.
A fűszernövények fejlődnek, szeretem szaglászni a kezem, miután ,,megsimogattam'' őket :D ez biztos v.mi kertész betegség...
A hagymák többsége impotens, elverte a sok eső :X amúgy finom, bár az a 3-5 cm nem olyan kimondottan nagy méret, de hát lesz nagyobb is.
A borsó szép nagyra nőtt, már lassan szedhető.
A szőlő... nos a szőlő le lett permetezve bio módon, meg lett metszve, mégis hatalmas hajtásokat hozott, gondolom - mint minden növény - a sok eső hatására.
A fekete szedret úgy látszik nem kell metszeni, hiába mondják, hogy évente szinte tövig vissza kell vágni. Hatalmas bokor keletkezett, mivel nem lett tavaly visszavágva. Rengeteg virág, és az előző évekhez képest hatalmas mennyiségű termés várható.
A meggy piroslik itt-ott a fán... nincs sok, a fák közül egyedül talán a szilva hoz jó termést.
A ribizli ízletes, és egészségesnek tűnik, a málna szintén, jó termés várható.
Dió nagyon kevés lesz.
A kert jelenleg egy őserdőre emlékeztet. És határozottan tetszik :D