janijani Creative Commons License 2010.06.18 0 0 7609

Nem semmi ami szert rányomtál cirka egy héten belül, de ha rendbehozta a szőlődet azt mondom jól csináltad. Eddig mivel a szőlőszemek még nem léteztek, max a környezetet szennyezted (ami nem szép dolog) de most már hogy bogyósodik már megfontoltabban kell majd permetezni mert ami a bogyókba bekerül azt már megeszed, megiszod (még ha lejár az ÉVI-je akkor is) 

Rézoxi és systha suplo keverékkel lényegében kikevertél valamit a Ridomil Gold Plushoz hasonló anyagot csak kb drágábban (nem számoltam utána). Ez is egy felszívódó szer és réz keveréke. 

A felszívódó komponensről nincs véleményem, biztos jó mind a kettő.

A rézoxikloridnál jobb finomabb anyag a rézszulfát amit a Ridomil Gold Plus tartalmaz vagy ez pl a Champion is.  Sőt most olvastam nemrég, hogy van egy új a Championnál is jobb réztartalmú szer, az is rézszulfát és esőálló. Hirtelen nem tudom most mi a neve, de ez csodálatos fejlesztés.

A kékkövet, a rézgálicot és a rézoxikloridot el kell felejteni. Ezek a múlt szerei,az újak jobbak, nem is drágábbak mert kevés kell belőle és éppen ezért környezetbarátabbak.

Előzmény: ptibike (7608)