peterch
2010.06.18
|
|
0 0
1423
|
Szia ! Valoban amikor kis legcsere van, akkor az elektromos futoszal legcsatornaba szerelt termosztatvezerlessel nagyon keves ideig uzemel(ki-be kapcsolgat es ilyenkor a futoszal tomege a hotarolo,ugyanugy mukodik mint egy hajszarito futoszala ), de amint kint zordabb az idojaras, akkor majdnem folyamatossa valik a bekapcsolt allapot legcsere ideje alatt. Bekerulesi erteke elenyeszo, karbantartas 0. Mig a radiatoros, talajfutos rendszereknel ha a termosztat kapcsol, akkor nem csak a melegviz felfutesere elhasznalt energia mennyiseget kell hasonlitani az elofutes altal fogyasztott villany ertekehez, hanem a keringetoszivattyu fogyasztasat es idobelileg a kopasat is. Legrosszabb helyzet szerintem akkor van, ha a szelloztetes folyaman direktbe a kazan potolja a hianyzo meleget. Ilyenkor a gazkazan hatasfoka szerintebb mindenestol rosszabb, mint a direkt futoszale. Ha a futoszal teljesitmenyet jol szamoltuk ki a maximalis legcserehez es a maximalis hofokkulonbseghez,akkor minden alkalommal elerjuk a haz belso homersekletet a befuvas pillanataban. Eszrevetlenul csereljuk a levegot. Csak szerintem, mivel nem vagyok " mindenhato " mint ahogyan egyik topiktarsunk is irta.:-) Ezert akar tevedhetek is! Udv , Peter. |
Előzmény: durkonorbi (1422)
|
|