Jó a permeteződ, én annak is örülök hogy az eredeti gyári szórófejet lecseréltem állítható réz szórófejre és azóta harmada szer fogy. Én mind a két oldalról megpermetezem a szőlősort, motorossal gondolom elég csak az egyik oldalról.
Mikroklíma: borbálatelepi napsütötte déli domboldal, a növényzet inkább ritkás mert az újabb telektulajdonosok a környéken kivágtak minden fát, szőlőt és nyírják a füvet. Ennek megvan a hátránya is, az összes madár meg darázs hozzám jár zabálni (meg ahhoz a néhány emberhez aki még kertészkedik a környéken).
Nekem a peronoszpóra szokott jobban támadni, lisztharmat nemigen, borítisz meg soha.
Igazán nem tudom milyen lepkéket láttam májusban a szőlőben röpködni, olyan 12-13 mm-re saccolom a szélességét amikor repült és egy-egy fekete csík volt mindkét szárnyukon. Megkapták a Bi 58-at és azóta nincs röpködés. Igaz hogy jött az esős idő is, akkor meg amúgy sem igen röpködnek. Atkák nem szoktak lenni.
Mire érik a szőlő kb meglesz a Bi 58 szer 56 nap ÉVI-je is, de emiatt nem aggódok. Virágzás előtt permeteztem vele, akkor még a szőlőbogyók nem voltak sehol. Mert nem mindegy hogy így 56 nap, vagy úgy hogy egy októberben érő szőlőt permetezek meg augusztus végén és a szőlőszemekbe felszívódva 56 nap.
Nem vettem semmit kioktatásnak, sőt örülök neki hogy van ez a fórum és van kivel megbeszélni a dolgokat.
A Folpet hatóanyagról olvastam de még nem alkalmaztam, most meg a meglevő szereket használom mert ha összevásárolnék mindent csak lejárna itt nekem. A kétdecis Quadrisom is már lejárt (5 éves), az idén fog elfogyni pedig nyomtam belőle málnára, paradicsomra, ugorkára, cukkinire is.