Na nézzük sorjában; a meggazdagodást képletesen értettem; ill. nem konkrétan rajtad, de biztos számos gazda csinálja ennyire túlbiztosítva a permetezést - persze mindenkinek szíve joga eldönteni hogy merre. (én tegnap fújtam le 300 tőkét 15 literrel - és maradt :) motoros háti - ködpermetté porlaszt)
Mikroklíma - rendkívül változatos tud lenni 5 km-en belül is pl. Magyarürögi völgy - Makár domb tető (légvonal 2 km előbbi párás, nyirkos hűvös, utóbbi száraz szeles) totál más kórokozóknak tud melegágya lenni. Szóval nagyon nem egyforma itt a Mecsekoldal, nálunk peronosz fürtkártételt (Daindol _Bálics tető környéke) még soha nem láttam az utóbbi 20 évben, olajfoltot is elvétve (most a héten :)). lisztharmat annál inkább van. Szóval hol a szőlőd konkrétabban a hegyen belül, érdekelne.
Egyébként a lisztharmat fő rizikó mostantól jön; amikor a bogyók növekednek egészen a zsendülésig.
Írod: "ki rá a Bi58-at mert itt röpködtek a lepkék a szőlőben" milyen lepkék? Szőlőmoly?? mert a környéken molykártételről egyáltalán nem hallani évek óta, Villányban előfordul, felénk nem. (persze nem kizárt hogy van azért nálad) A molyt biztos letarolja, de a szőlőatkák összes ellenségeit is - cserébe jó kis atkafelszaporodás várható - ami viszont nagyobb gond a molynál itt a Mecsekalján.
többieknek: Bi-58 II. kategóriás - tehát engedéllyel vásárolható. Élelmezésügyi várakozási ideje szőlőben, almában: 56 nap. No comment...
Kérlek ne vedd kioktatásnak, egyáltalán nem annak szánja senki csak megvitatjuk itt a dolgokat. Mindenki úgy permetez, művel szőlőt ahogy akar, meghallgatjuk véleményezzük egymást.
/Én tegnap fújtam a 3.at, egy tavaszi kénes lemosó után, 10 napja volt az első állománypermet kénnel, Folpettel, tegnap két év után újra elővettem a Ridomilt + kén, + Folpet. most én is tartok kisebb peronosz fertőzéstől, nyomait felfedeztem/