Láttam már a blogodat, a permetezési menetrendnél elég sok permetezés van írva.
http://szolo.blog.hu/2009/04/15/permetezesi_menetrend Ehez képest én azt gondoltam, hogy nem használok túl sok vegyszert.
Tudom, már megtárgyaltuk itt a fórumon, hogy a tavaszi rezes lemosó permetezés felesleges a szőlőben. Bár a gyümölcsfáknál már megtanultam, hogy jó dolog tiszta alappal kezdeni az évet.
A kétszeri Nevikén lemosás módszerét én találtam ki, mert sokféle vegyesek a szőlőim és nem egyszerre ébrednek tavasszal. Az elsők már kislevelesek amikor a későknél pattan a rügy. Atkák, lisztharmat ott telelhetnek a rügyben(különösen ha előző évben volt belőle fertőzés).
Most megtudtam, hogy a lepkék ellen sem kell védekezni.
Ezen a csapadékos tavaszon nem mertem volna reszkírozni, ezért lett három Ridomil permetezés, amúgy kettőt terveztem. Csak amikor volt egy nap szünet az esőből gyorsan megpermeteztem kitudja mikor lesz megint alkalom.
A Quadrisról azt írták 10 éve, hogy környezetbarát, gyakorlatilag az emberre nem méreg, gombaméreg a hatóanyaga és kiszorítja a károsító gombákat. Megvettem pedig ez a legdrágább szer amit használok.
A Quadris után a borítisszel sem szokott meggyűlni a bajom, tavaly pl juliustól nem is permeteztem. Persze ha esős lett volna az idő, lehet hogy kellett volna valami.
A darazsak ellen kellene hatásos módszer, mert katasztrófa amit művelnek a szőlővel meg az őszibarackkal.