Catman Creative Commons License 2010.06.17 0 0 1384
Sziasztok,

Ujabb hulyeseget talaltam ki. :) Meg fogom kerdezni a kivitelezotol, hogy mennyiert furna ki azt a par lyukat (ha egyaltalan vallalja). Ha elfogadhato penzert megcsinalja, akkor megcsinaltatom. Viszont zavarna, hogy "csak ugy" lyukas a plafonom, akkor mar mindenkeppen jo lenne valami tenyleges szellozest csinalni...

Nezegettem az euplaza.eu-t, es ugy szamoltam, viszonylag olcson ossze lehetne dobni egy nagyon egyszeru szellozest. Ez a kovetkezokeppen nezne ki: a konyhaban, wc-ben, furdoben lenne az elszivas. Ezeket egy legcsatornarendszerbe kotnem, es tennek bele egy elszivo (cso)ventillatort. Kb. 70nm lesz a haz, az olyan 190m3 legter. Ha jol tudom, orankent fele levegot celszeru kicserelni, tehat egy 100m3/h-s legcsere eleg lenne... A szobakat es a nappalit egy masik legcsatornaba kotnem, itt lenne a "befuvas", de valojaban nem lenne befuvas, hanem az elszivott levego helyere szabadon aramlana be a friss levego. A befuvo agba tennek esetleg valami pollenszurot. Az egesz rendszer 125-os csovekbol allna.

Mi a velemenyetek errol?