lopunci Creative Commons License 2010.06.15 0 0 910
"madrala -A dizajn szerintem nagyon jó"

Ha valóban a sétány felől nézzük, igen az.
Viszont a project kiterjed a mellék utcákra is, és már lejjebb írtam és más is, érdemes megnézni a Fontana két oldalsó épületrészét, főleg a Nagytemplom utca felől.
Az a dizájn? Valaki úgy jellemezte, katonai laktanya jellege van.
És tényleg. ( Nekem még a szocreál jelleg is feltűnik)Szerintem mindent lehet rá mondani, csak azt nem, hogy dizájn.
Beköltöztetném a tervező asszonyt a szemközti házba, hogy csak azt az épületrészt nézze, semmi mást.
Ilyen szempontból a Fontanas lakóknak, akik azon a szárnyon laknak, még szerencséjük is van, hisz egy gyönyörűen felújított házra néz az ablakuk.Klasszisokkal jobban néz ki, mint ez a rém unalmas, minden különleges elemektől mellőzött, szó szerint szürke, jellegtelen és rettentően szegényes tervező elmével "megáldott" épületrész.
Már azzal sokatt segített volna az összkép, ha legalább oldalra is folytatják és végig , de legalábbis nagyrészt beburkolják azzal a márvány szerűséggel, mint a front oldalon.
Ugyan most be van állványozva, ráköptek valami javító anyagot, hát kiváncsi leszek, mit hoznak ki belőle.
Attól félek, lefestik ugyanolyan fos színűre és megint csak kidobták a pénzt.
A Futó utcai oldalon legalább mutatósabb (...) és nagyobb erkély megoldásokat alkalmaztak, amitől mégis jobban néz ki, mint az említett másik oldal.