Seul13,
sajnos a lakasbérlés nem lesz könnyü. Ha irodan keresztül, vagy valamilyen szervezettöl vesztek ki lakast, akkor biztos hogy egy csomo papirt kérnek (fizetési stb.) és mivel nem tudtok allast igazolni még a kaucio sem lesz elég, hanem kezesre is szükség lesz. Nekem legalabbis ez a tapasztalatom. Tanulmanyaim utan egy masik varosban kezdtem dolgozni és egyszerüen nem volt mas lehetöségem a bérlésre mint talalnom egy kezest, pedig hatarozatlan idöre szolo munkaszerzödésem volt. De mivel probaidön voltam (természetes, hiszen minden allas igy kezdödik) nem fogadtak el a papirjaimat.
Ha sikerül talalni egy maganembert aki kiadja a lakasat, nincs kizarva hogy sikerül könnyebben kivenni, ök flexibilisebbek, de sajnos a többség irodan keresztül adja ki a lakasat.
Sajnos mindenki gyanakodni fog, föleg hogy raadasul "kelet"-röl jöttök (nekik Magyarorszag mar K-Europa) és nincs munkatok.
Ismeröseink, akik hasonloképpen jöttek ki mint ahogy Ti, csak ugy kaptak lakast, hogy egy teljes évre elöre kifizették.
Ez most igy elég feketén hangzik, da sajnos nekem ez volt a tapasztalatom. Remélem azért sikerül a tervetek.
Zsolt