atandi Creative Commons License 2010.06.14 0 0 13214

Sziasztok!

Hiába Actaráztam liszteske ellen, elég sok maradt. Sajnos nem emlékszem, (s nem is írtam fel), kihagytam-e a brokkolit, mondván azt hamarosan szedni akarok, de ellepték a levelek fonákját világoszöld kukacok. Egy levélen 10-15 is van, némelyiken. Ma este megint permetezek, de előtte leszedem a nagyobbacska brokkolikat, meg 1-2 karalábét, ami a brokkolik mellett van. Azért bosszant különösen a dolog, mert na-ná, hogy akkor kell permeztezni, mikor "szüretelni" is lehetne ezt-azt. A rajnai törpém már leöregszik, ma még leszedem a maradékot, de ezt már tényleg fagyasztóba, meg levesbe, mert nasizni-legelni már túl kövérek. Viszont a Zsuzsi borsó is nagyon finom, kezd éregetni, csak abból nincs túl sok, a Kelvedon csodája viszont nem kelt valami túl szépen, abból még annyi se lesz. . Tegnap felszedtük az első 2 tő krumplit. A vetőmagból rakott alatt több lett, igaz, azt kicsit korábban tettem, mint a spájzbéli, evős-krumplit. Viszont a 7 tőbe lrakott krumplihéjból már hétből hét az arány, mind kikelt! (Gyerekeim szerint ott majd csak krumplihéj terem…mindenesetre én is kiváncsi vagyok, mi lesz az eredmény, mármint menni lesz alatta, beérik-e, satöbbi.

Úgy döntöttem, az uborka vs. gazdasszony csatát az uborkák nyerték, tőlem most már oda futnak, ahová akarnak, pukkadjanak meg, én nem küzdök velük tovább, legaábbis a fóliában. 2-3 napig nem bírtam velük foglalkozni a temetés miatt, azalatt elszabadult a pokol. Néhány sorba felkötöttem az uborkahálót, de ha nem hajlandók rákapaszkodni, akkor csak fojtogassák egymást a földön. Jelenleg nincs rájuk több energiám. (Ma kezdték el lerakni a téglajárdát, ott ismindent nekem kell eldönteni, mert apa kijelenti, ő nem ért hozzá. Hát én meg igen? Nna, meglesz az is valahogy. Most guglizom, hogy kötésben vagy halszálkában lenne szebb, de oly lassú a net, hogy itt hullik el minden hajam...