Ja és még annyit az írók hiteléről, hogy nekem most már van egy komoly félelmem a sorozatok jövőjét illetően amiatt, hogy minden korábbinál közvetlenebb az információáramlás írók és fandom között. Ha az írók folyton a netes fórumokat, blogokat, véleményeket bújják, eljutnak hozzájuk rajongói kampányok, twitteren üzennek nekik, stb, akkor nincs az az isten, hogy ne kezdjenek el egy kicsit (vagy jobban) eszerint is alakítani a történeten. És ez nem tesz jót egy sorozatnak sem, mert az írónak kell, hogy legyen kezdeti elképzelése, különben kár belevágni, márpedig ha van, akkor tartsa is magát ahhoz, különben hitelét veszti ős is és a műve is. Én teljesen biztos vagyok benne, hogy számos dolgot máshogy teveztek a Losttal kapcsolatban, hiszen azoknak szépen le is fektették az alapjait, hogy aztán lesöpörjék őket az asztalól, mert a rajongók véleménye/teóriagyártása/igénye mást diktált. (ami ugye mindig csak egy rész véleménye, soha nem lesz az írónak komplex képe arról mit gondol a teljes fandom, ezek a részvéleméynek pedig nagyon félrevezetőek, mert mindig van egy réteg, aki hangosabb, követelőzőbb, hisztérikusabb a másiknál, másik fele csak csendben várja mi lesz és élvezi, amit kap.) Szerintem nagyon találó az a gondolat, amit a Losttopicon írtatok, hogy egyetlen cél vezette őket már a végén, hogy a lezárást ne lehessen kitalálni, hogy kapjunk egy utolsó gigantikus WTF-ot. Szerintem pont ez a helyzet. A karakterkapcsolatoknál meg azért lóg ki a lóláb iszonyatosan, mert végig araszoltak egy kicsit erre is, arra is (más kéréds, hogy ezt talán eleve nem kellett volna), és a végén egyszerűen úgy döntöttek, hogy a fandom kisebbik felének kúrják fel az agyát. (én szerencséten pont ebben vagyok, legyen ez az én bajom)
Másik meg az, hogy ez végig a Jack Shepard Show volt, akár így is hívhatták volna a sorozatot. Csak közben megszerettetek velünk számos egyéb karaktert, akiket aztán simán beáldoztak, súlytalanná vagy hiteltelenné tettek, másokat meg félreállítottak annak érdekében, hogy Jack legyen a BIG DAMNED HERO mindkét síkon. Az original síkon csak a világot menti meg, az ALTgatóriumban meg rá vár mindenki, hogy továbbléphessen. Én meg puffoghatok, hogy engem a többiek is (sokkal jobban) érdekeltek volna.