A Mosel volgye es Luxembourg utan tegnap megerkeztunk Disneylandben, ma a Louvre es egy kis La Defense volt.
En '96-ban voltam LA-ban a Disneyben es szep emlekeim voltak de most nagyon nem jott be. Amit pozitivumkent tudok emliteni, hogy szep es 1-2 attrakcio tetszett is de a tobbseg nagyon gyermeteg. Eppen ezert a gyereknek tetszett is nekem viszont nem. Sajna az Indyre es meg 2 dologra miatta nem tudtunk felulni. Gyerekeknek tenyleg jo de felnotteknek sztem nem egy nagy elmeny bar nejem is egesz sok dolgot elvezett. Sok hinta "hasonlo" mint a pesti vidamparkban, persze a korites mas, sokkal szebb de alap ua. Nekem nagyon lehuzosnak tunt az egesz. De lehet, hogy csak azert mert mar az elejen a 12 eurot kernek a parkolasert. Bent a kajakat ki lehet fizetni, van grillcsirke is, nem csak a klasszikus junk food ahogy lentebb emlitette vki. Az innivalokat is dragalltam 2.5-ert amig meg nem lattam Pariszban, h 3-ert adjak a fel liters colat es hogy az Auchanban is 1.8. A kajaert nagyon sokat kellett sorba allni, 1 penztar es 1 kiszolgalas volt 2 sorra, a blokkrol neztek, h mit kerunk, az alapjan raktak ossze. A bejutas eleg siman ment, nem kellett sokat sorba allni. Az attrakcioknal viszont mar sokat kellett varni pedig sok helyen meg nem is ert a sor a kapukig. Fast pass persze segit de nem mindig sikerult ertelmesen eltolteni az idot. Nekem tul sok bent a bolt es tul keves az attrakcio. Gyak. azert fizetek egy csomo penzt, h bemehessek a boltokba es 2 bolt kozott kapok egy kis szorakozast is. Arnyek es pad ahova lehetne ulni alig van pedig mar a tegnapi 25 fokban is elkelt volna. Ha ennel melegebb van az mar gyilkos. Meleged van? Menj be a boltba es vasarolj.
Ma voltunk a Louvre-ban es most annyira az sem jott be. :-) Iszonyat sok ember volt es iszonat meleg volt bent pedig kint ma 16 fok volt. Egyedul azt a termet klimaztak rendesen ahol Mona Lisa volt. 6 eve mar voltam a Louvre-ban, raadasul olyankor amikor ingyen volt es akkor sem voltak ennyien. Persze a kiallitas kifogastalan.
Ja, es minden mindenhol lassan megy, az Auchanban amig a penztaros lehuzogatja a vonalkodokat addig megromlik amit vesz az ember. :-) Es ehhez kepest minden draga. Mi most Nemeto.-ban elunk es ahhoz kepest is.
Kicsit osszevissza es negativ lett amit irtam de egyreszt faradt vok masreszt tenyleg igy ereztem mindent. Holnap jonnek a klasszikus Parizsi latnivalok. Remelem csak pozitiv elmenyeim lesznek.