Kedves Uther,
van benne valami amit Yoda-ról írsz ezt már más is felvetette.
Rick Baker ötszörös Oscar díjas make-up effect guru aki a Star Wars kantin jelenetének összes lényét tervezte nem mondott éppen kedves dolgokat az új Yodáról.
" Tudom, hogy sokkal jobban meg tudtam volna csinálni mint ők...... Valószínűleg nem kéne ezt mondanom, de láttam az Ep.One trailert ami hihetetlenül jó volt kivéve Yodát... Azt gondoltam, hány év is telt el / itt nem a történetre hanem az évszámra (1998) gondolt /.. Majdnem csináltam egy Yodát, hogy elküldöm George-nak, avval, hogy ezt kellett volna használnia a filmjében.Merthogy az sokkal valósághűebb lett volna..."
Rick Baker:
Oscar díj:
1982 Make-up An American werewolf on London
1988 Make-up Harry and the Hendersons
1995 Make-up Ed Wood
1997 Make-up The nutty professor
1998 Make-up Man in Black.
Tehát a pali nem piskóta, de ne felejtsük el, hogy Yodát Frank Oz tervezte és mozgatta az V. és VI. részben.
Frank Oz a Jim Hanson féle bábcsoportban játszott / Sesame street, Muppet show /, tehát ő sem kezdő, lehet valami oka ha Yodát olyanra csinálta amilyenre, hiszen most is ő van megjelölve Yoda készitőjeként és mozgatójaként.
Talán meg kéne várni a filmet és majd eldöntjük.
Egyébként / csak az érdekesség kedvéért / Frank Oz nem csak bábos, hanem színész és rendező is:
Rendezései:
1982 A Muppetek beveszik Manhattant
1986 Rémségek kicsiny boltja / Stev Martin, Rick Moranis /
1988 A Riviéra vadorzói / Michael Caine, Steve Martin /
1991 Isten nem ver Bobbal / Bill Murray, Richard Dreyfuss /
1992 Jöttem láttam beköltöztem / Steve Martin, Goldie Hawn /
1997 A boldogító nem / Kevin Kline, Tom Selleck /
1999 Bowfinger's big thing / Eddie Murphy, Steve Martin /