viricsi Creative Commons License 2010.06.11 0 0 1021

No, akkor ezt rakjuk helyre: A Pilátusról felvételeket készítettem, amin elég "őrült" és szabálytalannak tűnő repülés volt látható. Ezt közzétettem a megjegyzésemmel együtt.

Ezek után megkeresett a cég egyik vezetője email-ben, majd később telefonon is és elmondta, hogy a gép munkarepülést hajtott végre, a rájuk vonatkozó szabályok teljes betartásával. Ez egyébként a fórumon is követhető volt, tisztázódott, hogy miröl is szól az a repülés.

Ezek tükrében természetesen meg kellett változtatnom a véleményemet (hülye ember az, aki a tények ellenére ragaszkodik a saját ideájához, én pedig nem tartom magam hülyének) és normális ember módjára bocsánatot kértem tőlük a bíráló soraimért és a sértő megjegyzésekért.

Ezután ajánlották fel nemes gesztusként, hogy tartsak velük az egyik ilyen repülésükön, hogy belülről is láthassam a munkájukat.

A véleményem tehát a potya repüléstől, hanem az információk hatására változtak meg.

Ez érvényes a Corvus esetére is, súlyosbítva azzal, hogy nem a cég (ill. a cég embereinek) információi alapján változott a véleményem. Ez még közel sem jelenti azt, hogy mindent rendjén valónak találok a történetben, de nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ne csak egyoldalú információk legyenek. De ez nem a cégnek köszönhető, hanem annak az embernek, aki minden személyes sérelmein felülemelkedve kifejezetten a gép és a konstrukció, valamint a baleset és a jegyzőkönyv körüli dolgokra világított rá, nem kis mértékben segítve azt, hogy legalább itt a fórumon jobb megitélése legyen a gépnek.

Próbálj megérteni, én a tényeket szeretem és ezért a tényeket előrébb helyezem a véleménynél. A tények makacsok, a vélemény képlékeny, mert új tények, infók birtokában a véleményünk is változhat.

Egyébként a Corvus bármelyik gépével szivesen repülnék. :-)

(Egy invitálás van már a tarsolyomban egy régi pilóta ismerőstől, de még nem éltem a lehetőséggel.)

Előzmény: okosvagyok (1018)