Clidey!
Biztos vagy benne,hogy a "bulletin"szó a tervezési hibák kijavitását jelenti?
Azonfelűl valóban senki-igy én sem-álitottam,hogy bárminemű büncselekmény folyik Ballószögben,igy értelmezhetetlen számomra a "csap a hónod alá az aktákat,és irány a rendőrség"(nem szó szerinti idézet)kijelentésed!!!
Sőt,személy szerint nagyra tartom,uram bocsá baráti viszonyban vagyok V.Andrással,söt sokak által szidott(kit nem szidnak..)- V.Palival is!
Volt szerencsém sok baráti nexusban folyó beszélgetéshez-többek között egy,a gépek elektromos rendszerét régebben tervező,kivitelező, un "óceán átrepülő"volt munkatárssal-akik azért elég közel álltak a "tűzhöz"épp ezért ő pl nem a netről vette az infókat.
Nekem,igy magyarázták:
"Vegyük pl a gép törzsét.A pályázat papir alapú.mindenfajta matamatikai,szakértői módszerrel le lehet vezetni a gyártást.A törzs..vagy a szárny tervezési,kivitelezési,különböző tesztek,hitelesitések,stb költsége pl 500millió.
Ez megy be pályázatban.Nincs az az elbiráló-kiutaló aki beleszólna szakmai dolgokba(nem is ért hozzá)hiszen a szakértői vélemények alátámasszák.
A valóságban,viszont kijön harmadából!?
Igy az Eu az egész projektre ad cc 1 milliárdot,ez megfűszerezve munkahelyteremtő lehetőségekkel,egy csipetnyi nemzeti-identitás tudattal(hiszen magyarok vagyunk,magyar gép)és készen áll egy zseniális terv:hogy csináljunk milliárdokat a saját hobbinkból!
Fontos,hogy a törvényes feltételeknek mindenki megfeleljen,tehát szükség volt néhány-a repülést hobby szinten művelő(söt van olyan,aki fél a repüléstől)szakemberre,akik megfelelő bizonyitvánnyal,iskolával rendelkeznek.
Ők,akik aláirnak.
Itt minden o.k,legális,papiron minden stimmel,és mindenki jól jár!"
Valljuk be,tegyük a szivünkre a kezünket:mi is egy ilyen vállalkozásról álmodtunk!!!