klogg Creative Commons License 2010.06.10 0 0 230
És a sajátos humorú, kellemetlenül vicces szituációkkal operáló sitcomokkal mi a helyzet?

Akkor ajánlanék is párat kapásból:

Aki a The Office-t (az ameriakait, állat jó, a 6. évad most ért véget) nézi, szereti (mint pl. én), nyilván letudta már az eredeti angol verziót, ami sokkal nyersebb, és taplóbb, de éppoly jó (2 évad készült belőle). A főszereplő angol komikus, Ricky Gervais másik sorozatát is nagyon tudom ajánlani: Extras (az HBO-n Futottak még... címmel futott.) Eszméletlen kínos helyzetek iszonyú viccesen (ebből is 2 évad készült, úgy látszik, Ricky nem akarja megunni a dolgait).
Ha iszonyú kínos vicces helyzetek, akkor dobogós Larry David amerikai komikus Curb Your Enthusiasm c. sorozata (jelenleg a 7. évadnál tart), amiben Larry David Larry Davidet alakítja. Kicsit trágár, cinikus, kesernyés zsidó humor (pl. Woody Allent utálók kerüljék), nagyon sajátságos, szokni kell néhány epizódig, de utána frenetikus, az első évad játékbabás epizódján konkrétan beszartam.
Ami sokaknak nyilván nem jött be, mert 1 évad után megbukott, ám nekem mégis tetszett, az a The Comeback, a Friends-es Lisa Kudrow ötletéből és főszereplésével.

És még egy nagy-nagy kedvenc, amit akárhányszor meg tudok nézni (meg is tettem már jópárszor), a brilliánsan megírt Coupling. Első ránézésre afféle brit Friends-verzió (ugyanúgy hat fiatal, három férfi, három nő) de más ez, annál sokkal inkább a szexre és a párkapcsolatokra van kihegyezve, és tipikusan angol. A negyedik, utolsó évad sajnos gyengébb a többinél az egyik főszereplő cseréje miatt, de még az is igen kellemes.

Ha valaki hasonlókról tud, ne fogja vissza magát, és tudassa velem.