takarito Creative Commons License 2010.06.09 0 0 2817
„Ebben az esetben semmi értelmét nem látom a Bibliából kiindulni. Tökéletesen megbízhatatlan forrás, amit mindenki kénye-kedve szerint alakítgathat, értelmezhet. Inkább olvasom a Védákat:)”

Ne ess át a ló túlsó oldalára. Attól hogy a Biblia sok képzelt történetet és leírást tartalmaz eseményekről és az Istenről, még lehet benne igaz tanítás is. Az Istenről az evangéliumokban jobb tanításokat találsz, mint a Védákban akkor is, ha a Biblia nagyobb része tévedés.

„Értelmes ember látja az összefüggéseket.”

Ott is ahol nincs? Miért beszélsz törvényekről? Mert nem világos előtted, hogy a valóság nem törvények szerint működik, hanem lélek és szellem szerint.

„ha a gyermekednek ajándékot veszel, nem önös szempontból határozod meg mi lesz a jó ajándék, hanem a gyerek tetszéséhez viszonyítva.
Dehogyis!Az alapján fogok ajándékot venni, hogy SZERINTEM ő minek fog örülni, SZERINTEM mi fog neki tetszeni!”

Lehet. Így cselekszik az, aki nem érti meg a gyereket.

„A jó-rossz pedig egy ellentétpár, nem én találtam ki.”

Nem minden esetben. Az áruházban sok jó dolgot vettél, de attól nem rosszak azok, amiket nem vettél meg. Pedig ellentétpárban fogalmaztam.

„Egy projektgazdáról elhiszem,hogy ismer jót és rosszat, de Istenről nem!”

Pedig nem következik abból, hogy egy projektgazda tud különbséget tenni jó és rossz között, akkor az Isten nem tud. Miért ilyen béna a te istened?

„Hol van az a Bibliában, amikor az élő Isten beszél arról, hogy ismer jót és rosszat????”

Például:
„1Móz 3,22: És monda az Úr Isten: Ímé az ember olyanná lett, mint mi közűlünk egy, jót és gonoszt tudván.”
„5Móz 30,15: Lám elődbe adtam ma néked az életet és a jót: a halált és a gonoszt.”
„Józsué 23,15: De a miképen betelt rajtatok mind az a jó szó, a melyeket az Úr, a ti Istenetek szólott vala felőletek: akképen teljesíti majd rajtatok mind a gonosz szót is az Úr, míglen kipusztít titeket „
„Ézsaiás 45,7: Ki a világosságot alkotom és a sötétséget teremtem, ki békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!”
Megfelel? A példák nem csak azt mutatják, hogy szerintük ismeri a rosszat az Isten, hanem azt is, hogy létrehozza, és cselekszi a gonoszt. Szerintem ott van a filozófiád hibája, hogy már attól rossznak tekintesz valakit, megromlottnak, hogy ismeri a rosszat. Pedig ez nem áll fenn. Rengetegen tudják, és ismerik a lopás, gyilkosság fogalmait, mégsem lopnak és gyilkolnak.

„Épp Te vezetted le, hogy az Ószövetség istene Jehova és ő nem egyenlő az élő Istennel!Akkor miért hivatkozol az ószövetség hataloméhes, ostoba istenére?Kit érdekel, hogy ő mit csinál és hogyan?”



„az élő Isten osztályoz e??”

Ő megkülönböztet. Ezért van annyi ember, mindegyik egyéniség lehetne, az Isten nem osztályokra, felekezetekre, kategóriákba sem ossza az embereket. De ez nem azt jelenti, hogy nem használja a jó és a rossz tudását, sőt, kiváló eszköz lehet abban, hogy az embereket a tévedéseikből kivezesse.
Előzmény: czedrus (2808)