feketepanda Creative Commons License 2010.06.08 0 0 2963
macipofa:)

Nagyon tetszik, amit elkezdtetek! Érdeklődve olvasom, s ha megengeded közben leírom gondolataim. Ez izgalmas téma.

Dad mentőösztöne meg van...ez nekem eddig is tény volt, mivel apja-anyja tesztelt erre. Anyja a megbízható, nyugodt erő, apja a "mindenkit ki lehet húzni a vízből és még élvezik is" bohém jellem volt.

Dad mélyen kötődik hozzád, kezd birtokba venni, ösztönei és érzelmei keverednek. Elkezdte meghozni saját döntéseit, s ha jól értem soraid ő úgy dönt folyamatosan, hogy te ne nagyon úszkálj el mellőle:) Másokkal igazából nem foglalkozik. Ebben a korban, amiben van ez természetes, fejlődése intenzív.

Használd ezt az időt arra, hogy megismerd a döntésképességét, reakcióidejét és erejét. Mennyi idő múlva akar utánad menni? Mekkora távolságból kezd cselekedni? Mennyit képes úszni? (persze ez függ a kondijától-állapotától) Végül...a legfontosabb...tudod-e befolyásolni a döntéseit?:))

Egy jó mentőkutyának sok tulajdonsággal kell bírni, viszont a 3 pillér amire építeni lehet: jó ösztönű, döntésképes és irányítható. Persze szüksége van kondícióra, kitartásra...stb. De ezek "hozzáadható" tényezők.

Ha az utóbbira igen a válasz, elkezdheted a "mentő oktatását":) Ez először nem a vízben zajlik.
Elengedhetetlen, hogy karmozdulatokra reagáljon (irányítás) pl. felemelt kéz: figyel,
irányba mutató kéz: odanéz...stb. Menj...gyere...maradj...stb. A vízben ugyanis ezekkel is navigálni kell őt.

Ha az a cél, hogy rád vigyázzon, könnyű dolgod van, hiszen elkezdte...csak finomítani kell:) Szeme rajtad lóg (figyel), rád ül (félt). De egyenlőre ő akar befolyásolni téged:)
Alapvető parancsokkal rendbe lehet ezt tenni: marad-gyere-menj.

Ha az a cél, hogy a családra vigyázzon, az sem nehéz, hiszen kedvedért megteszi hamarosan. Nagyon jó úton halad, hiszen bevitte a deszkát...ez szuper!!

Ha rájön arra, hogy mit vársz tőle...fantasztikus élményekben lesz részetek.

Ja! Az tuti, hogy ő jobban tudja, hogy Te mennyire tudsz úszni...csak kíváncsiságból kérdem meg: a gyereked tud úszni?:))

Írj a tapasztalataidról minél többet, ez izgalmas, nagyon érdekel. A pici részletekig. Mostanában nem foglalkoztam ezzel, sajna nincs lehetőségem, régen viszont képeztem ki blökimet. Thomas csodálatos mentőkutya lett.

És mások is írják le, ha van tapasztalatuk!

pussza

Előzmény: macipofa (2960)