Dom_Guss Creative Commons License 2010.06.07 0 0 1242

Kedves Bebe!!

Jó lenne egy kicsit lelassítani.....Azt hogy ki hol járt meg mit csinált meg mit nem csinált az egy dolog, bocs... Azt kell megérteni hogy a 3. világ seggébe készülsz ahol sem orvos (mármint aki érti a dolgát), sem társadalombiztosítás, sem törvény, sem jog, se semmi nem létezik,( ha meg létezik nem fogod tudni megfizetni) hanem a vérrel "írt" íratlan törvények. Ez egy más kúltura és ez egy más világ.

Az hogy pénzel el lehet intézni valamit az megint csak egy dolog, az elsö jött ment idegentöl senki nem fog pénzt elfogadni, annak is megvan a menete.

Az biztos hogy nem kell füteni, azért nem fognám ilyen viccesen fel ezt a dolgot mert azért ennél többröl van szó. Hogy egy kicsit segítsem bemutatni a dominikai kulturát, jobb ha megérted hogy egy dominikai férj kapcsoltara ne alapozz mert úgy sem fog sokáig tartani, ez a kúltura ez arról szól hogy minden héten új asszony van, még akkor is ha 10 gyereked van töled, ellenkezni meg nagyon érdemes mert itt a machizmus nem ismer határt. A külföldieket nem nagyon szívlelik, még ha nem is mutatják ki. "dolgozni mindenhol lehet" az biztos, csak nem mindenkinek és nem mindenhol. Miért alkalmaznának téged amikor a dominikai ezt a munkát elvégzi 150-200USd ért???? Próbaképpen tedd fel az aldaba.org nevü honlapra a curriculumodat, azt majd meglátod hogy senki nem fog jelentkezni nálad azért hogy munát kapj. Az angollal esetleg olyan munkákat lehet kapni ami ahhoz elég hogy éhen ne halj, de mivel a spanyol nem megy ezért nehéz lesz, és viszonylag sok dominikai beszél angolul.

Itt Punta Cana-n, dolgozik  néhány külföldi viszont azok is itt vannak 1-2 évig, olyan mint ha nyaralnának és mennek vissza, nagyon keveset keresenek, ugyan van lakásuk meg az utazásuk is meg van oldva.

Vállalkozásalapításról leírtam a véleményem igazából ha nem turísta övezetben akarsz kezdeni valamit akkor  nem tudom mit javasoljak, a turistaövezetben pedig fel van osztva a torta, sem engedélyt, sem lehetöséget nem adnak semmire.

Nekem semmi érdekem nem füzödik ahhoz hogy most ideköltözöl vagy nem, úgy gondolom hogy az "ellenséget" soha nem szabad lebecsülni, sok ilyen levélre válaszoltam már az évek alatt, sokan elfogadták amit mondtam, volt aki nem, de már azok sincsenek itt. Az hogy én itt vagyok az egy dolog, én sem csinálnám mégegyszer végig.

Ha úgy gondolod hogy belevágsz próbáld meg, legyen szerencséd viszont én ennél többet nem tudok segíteni, a többi rajtad múlik.

Nincs villany, akkor van gyertya...ez így jól hangzik elsöre, hosszú távon nem olyan vicces.

Nem ismerem jövendöbelid körülményeit, hogy hova valósi, hogy mit csinál, talán ha felsö tízezerbe tartozik esetleg lehet szerencséd, ha nem, akkor no way....

Előzmény: Nel&Bebe (1234)