Üdv. Mindenkinek!
Ma sikerült kipróbálni az újdonsült zengető rugós gabalyodmányomat:-) A sikert tulajdonképp már a zsebemben érezhetem, mert a készülék jól vizsgázott. Se recsegés,se ropogás nem kísérte a próbát, amitől tartottam. Sajnos nem ehhez a rugórengeteghez volt kalibrálva hwezredes orgonája, ezért csak gyengébben mutatta "életjeleit" a zengetőmű. De azért jól ki lehetett venni, hogy mire is képes ez a szerkezet.
Észre vettem, hogy a gyári zengető tank, csak bizonyos frekvenciákon zengetődik meg, és ezáltal hiányzik a nagy része a játszott műnek. Gondolom biztonsági okokból levágták az alsó frekvenciákat, nehogy "csörömpölés" legyen a vége a játéknak:-) Másrészt a zengetés "tere" hiányzott nekem a beépített zengetőnek. Azt hiszem egy erre a készülékre kalibrált elektronika ezeket a hiányosságokat ki fogja küszöbölni nekem.
A próbák során a következőket tapasztaltam. Egy nagyon homogén, viszonylag széles sávú, -zengetett mély hangoktól mentes- térben messziről érkező hangot hallottunk. Engem egy igazi nagy templomi hangzásra emlékeztetett, ami olyan nagyon nagy. (az emlékeimet egy-két orgona felvételekre alapozom) Szerintem egy megfelelően kalibrált, és megépített erősítővel, nagyon szépen fog szólni ez a zengető. Bízom benne, hogy a gombhoz a kabát is elkészül egyszer:-))