selay Creative Commons License 2010.06.05 0 0 2768
" még a nirvanát sem értem el, és a Názáreti Jézus sem vette a fáradtságot magának, hogy személyesen meglátogasson, nem tudok különbséget tenni.Bármelyik bekövetkezik (és még én leszek én), szólni fogok, és akkor lesz értelme erről beszélgetni:)"

Alighanem virtuálisan némelyek megköveznek most azért, amit leírok, de vállalom. (Virtuális mártír... :-D )
Bizonyára mégis tudsz különbséget tenni, mert a buddhizmus Rólad szól, a kereszténység pedig Jézusról. Buddhistává viszonylag(!?) könnyedén bárki válhat, ámde kereszténnyé csak az, akinek azt a szellemi részét, amihez emberileg hozzáférni képtelenség, Maga a Teremtő személyesen megnyitja. Az szvsz a másik feltűnő különbség a hit és a buddhizmus között, hogy az élő Jézusban való hit nem elhatározás kérdése, míg - nagyon szerény tapasztalatom alapján írom -, hogy bárki válhat buddhistává, ha akar. Természetesen az odavezető út már igen komoly és körülményes, de a kezdőlépés elhatározás kérdése. Élő hitű kereszténnyé pedig senki sem teheti saját magát, mert ugyan személyre szóló a hit, de Isten a kezdeményezője, nem az ember.

Az utolsó mondatodban szereplő "és még én leszek én" szófordulattal magas labdát dobtál fel nekem, de most nagy önuralommal nem csapom le, az OFF-veszély miatt.:-)
Előzmény: czedrus (2767)