"A jó és rossz tudása nem egyenlő jónak vagy rossznak LENNI, jót vagy rosszat TENNI. Ha valaki tudja mi a rossz, nem lesz tőle bűnös, pusztán elkerüli, ha akarja."
Én sem állítottam, hogy egyenlő vele. Magában a jó és rossz tudásában, tehát a létező dolgok, a teremtés ilyetén való kategorizációjában látom a problémát, a lebukás lényegét. E hasítás, kettéválasztás folytán (amit ezek szerint eredetileg a hatalom Úristene követett el, már ádámék előtt, teremtésnek címkézve azt) majd lesznek olyan dolgok, amikre törekszünk és olyanok, amiket el akarunk kerülni. Ez az édeni állapothoz képest visszaesés. Akkor még minden "jó" volt és teljes. Nem volt mi elöl menekülni, mielőtt nem kezdtük el a dolgokat jónak és rossznak cimkézni. Én úgy hiszem, hogy az ember az Édenben és most is a tökéletes Teljességben él, csak akkor még ennek tudatában volt,most meg már nincs, azáltal, hogy a jó és rossz tudásával együttjár a teljesség állapotáról való megfeledkezés. Így értettem, hogy felejtés. Nyertünk egy viszonyítási rendszert és ezzel elveszítettük az Édent, ahol még nem volt rossz. Persze, hiszen jó sem volt. A kettő együttjár és csak együtt értelmezhető.Külön-külön nincs értelmük.Vagy abban a világban élünk ami jó-rossz, vagy a teljességben. Valójában ugyanabban a világban élünk persze, csak másképp látjuk, így másképp érezzük magunkat benne.
"A fő probléma az igazság nem ismerése jelenti, mert bölcsesség nélkül a jó és rossz tudása könnyen összezavarható, a jó rossznak a rossz jónak hazudható, és a megértést így csak nehezíti."
Úgy beszélsz, mintha létezne abszolút jó és abszolút rossz. Pedig ilyen nincsen!(Ezért hazudni sem lehet róla.)A teljesség (Isten) szemszögéből nem lehet valami jó vagy rossz, Ő nem tesz különbséget. Ez nem azt jelenti, szerintem, hogy a jó embernek meg a rossz embernek is megsimogatja a buksiját, hanem szó szerint értendő, azaz nem látja, hogy ki a rossz és ki a jó, mert ezek nem abszolút dolgok, tehát nem létezők, csak viszonyításokban létezhetnek. Az Ő szempontjából mindenki "jó" (valamire:)).
Egyébként köszönet a felvilágosításért Elohim és Jehova terén, hasznos volt. (Más vajon miért nem így gondolja?)