LangsamV6
2010.06.03
|
|
0 0
1224
|
Akkor azzal az MT-vel valami baj volt... Nekem teljesen ellenkezőleg viselkedik. Az eddigi automatáim közül messze az MT reagál a leggyorsabban, főleg induláskor tartom remeknek. Azonnal megrántja az autót, még Te is írtad korábban hogy túl nagyot húz, sokszor meg is csikordulnak a kerekek. Tapasztalatom szerint inkább utána kasztrálja ki a motor erejét. Egy benzinmotornak elméletice pörgetve jönne meg az ereje, ezt szerintem az MT leveszi, vagy a beállítása vagy a konstrukciós jellege miatt. A DSG is nagyon jó, de elinduláskor az MT szerintem jobb egy picivel, utána viszont a DSG-nél semmilyen motorerő hervasztást nem tapasztaltam. Nyilván nem mindegy a váltó évjárata és hogy milyen motorral próbáljuk éppen. Én a kézi váltóshoz nem hasonlítanám az automatát, mert a kézi váltós 0-100 sec értékeket gyári profi sofőrök tudják csak pontosan tudva hol kell felváltani a szép katalógus adatokhoz...Nem tartom magam ügyetlennek, de még egyszer sem sikerült a gyári adatokat hoznom, max csak óra szerint, de a GPS szerinti 100-hoz ugye minimum 105-re kell felhúzni az autót. Egy automatánál csak nyomni kell, plusz a sportfokozat is segít. Ha a kézi váltós 1 sec-kel jobb adatú, akkor az automata még bőven gyorsabb lehet a gyakorlatban... Üdv. |
Előzmény: Törölt nick (1223)
|
|