Tegnap végre kisütött a nap és terepszemlét tarthattam a kertben.
Az előző egésznapos csendes eső valóságos ingoványt csinált a kert egyes részeiből.
Az egy héttel ezelőtt kiültetett káposztafélék semmit sem fejlődtek. A közepe mindnek tetves volt :( Actarat kaptak. Minden egyes levél alját is ellenőriztem, befújtam kézi porlasztóval, mert a permetező porlasztója nem az igazi
A sok esőtöl az a kevés meggy, ami az idén termett mind szét repedt. Több helyen is. A friss hajtásokat a fán fekete tetvek lepték el.
A szilva és az almafa is siralmas :(
A zöld tetvek kezdenek áttelepedni a bab leveleire, hajtásaira. Azt hiszem holnap ha nem esik ez is Actarát kap.
A paprika, a paradicsom szépen beállt. Mindent 50 cm körüli sor és tőtávolsággal ültettem, igy a szél körbe járhatja s bőségesen kap napot is, feltéve ha az kisüt.
A kapormező tetveit arányla elverte az eső, de a sok viztől és a sürü vetés miatt az alja felsárgult. Sem ritkitani sem gazolni nem lehet az ingoványon.
Az idén nem lesz uborkánk, ahogyan elnézem. Szegény növények küzdenek a sártengerben. A frissen vetett fuldoklik a sárban. Semmit sem lehet tenni értük.
Itthon újra vetettem néhányat palántának.
A padlizsánok is vegetálnak. Égnek álló csukott leveleiken látszik, hogy nagyon fázhatnak. Mind felverte őket a sár. Közelebbről megnézve látszanak az oldalhajtáskezdemények.
Törpikék maradnak, nem lesz rajtuk hely a termésnek.
Egyedül a burgonya virul igazán. A töltés egy részét ugyan elvitte az eső a lejtés miatt, de nem vészes. A vizmosásos helyekre frissen kaszált füvet tettem, hogy a lefolyó viz áramlását megtörjem.
Szóval ez az időjárás az idén nem kedvez sehol :(