Szaporítani próbáltad a mennyiséget? Fejés, homeo, tea...ilyesmikre gondolok. Szerintem nem ám az igény szerinti szoptatás a fárasztó (csak), hanem az nagyon kimeríti az embert, ha közben még azon is aggódik, hogy elég-e, nem evett -e keveset a baba. Mennyi az a kevés hízás? Ugye nem mérlegelsz állandóan? Az is nagyon stresszel, pedig teljesen természetes, hogy nem eszik mindig egyformán. Nálam az állandó mérlegelés, aggódás, cumisüveges pótlás, a nagyobbal a tej gyors elapadásához vezetett, de persze nem vagyunk egyformák. Azért mondjuk ne pótolj, mert mérleg szerint keveset evett. Persze ha éhesen sír szopi után az más, akkor persze kellhet a tápszer, és nincs is abban semmi rossz. Amíg kevés kell, én pohárból vagy kanállal adnám inkább. Szerintem nincs semmi módszer a bevezetésre, ha éhes, akkor elfogadja a baba. Szóval lehet, hogy Barbarád nem is éhes, hanem csak nem olyan gyors ütemben hízós fajta. Nelli is többnyire a minimumot hízza mindig, de nem éhes, jókedélyű, szerencsére a gyerekorvos és a védőnő is így látja, és eszükbe se jutott még csak a hozzátáplálást sem javasolni korábban. (mondjuk ő nagyon mozgékony, azért sem hízik már valószínűleg olyan tempóban)
Ha mindenképp vissza akarsz állni a 3 órás szopira, akkor meg esetleg próbáld meg, hogy ha rövidebb időközönként kér, akkor ringatással, vagy vízzel itatással nyújtani az időt. Csak nem tudom, hogy akkor nem fog e csökkenni a tejmennyiség esetleg.