Lau, mint gyakorlott tápszerező anyuka, elmondom, nálunk mi volt a menet, remélem tudok segíteni vele.
1. éjszakai tápszer adagot előre elkészítettem, duplán, hűtőben figyelt (két üveg)
2. lefekvéskor, elalváskor cumisüveg, amennyit csak bír
3. éjszakai ébredés: félálomban kóválygás a konyhába, gyerek a vállamon, addig se kiabál, egyik üveg mikróba, melegít (ki lehet tapasztalni, hogy mekora mennyiséget hány másodpercre kell betenni, hogy pont jó legyen), szájba cuppant, megissza, alszik tovább.
4. második ébredés (igen, gyakran volt, akár hajnalban), lásd 3. pont
5. reggel viszonylagos kipihentség :-)
Az éjszakai ébredések a legkisebbnél majdnem 18 hónapos koráig tartottak, pedig akkor már csak éjjel ivott tápszert. Aztán egyszercsak abbahagyta. Azóta csőrös pohárban az ágya mellett víz van, de csak lefekvéskor iszik, éjjel nem szokott, januárban volt két éves.
A lányomnál, és a nagyobb fiamnál is előre elkészítettem mindig a tápszert éjjelre. A lányom 11 hónaposan kezdett éjjel ébredni, és 18 hónapos koráig csinálta, akkor volt a kicsi 3,5 hónapos. Minden éjjel két gyereket etettem cumisüvegből.
Az éjjelről megmaradt tápszert vagy megitta reggel, vagy ha nem, akkor kiöntöttem.