Laurendilla Creative Commons License 2010.06.01 0 0 4643

akkor most RO-ból egy kicsit BE

tudom, hogy minden gyerek más és más, de gondolom itt a kisgyerekes anyukák talán tudnak mondani nekem valamit az alábbiakra, ha mást nem max véleményt :))

az éjszakai alvásról van szó

1. eset: masszázs, fürdés és vacsi után kb. 9-kor már alszik. Éjszaka még megetetem (álometetés) kb. 23.00-23.30 körül és reménykedem hogy végig alussza az éjszakát. Ma 4 hónapos szóval súlyban is és korban is elég nagy már ahhoz hogy ez menjen, DE nem :((( felébred hajnali 2 fél3 körül - olyankor próbálom vissza altatni (esetleg cumi) és egészen reggelig próbálom kihúzni az időt, közben Ő fél óránként felébred, forgolódik, nyugtalan, ficereg-izeg-mozog. Nagy nehezen vissza alszik és 6-ig kibirja valahogy... akkor már megy a hangos sírás - hogy mennyire éhes

2. eset: masszázs, fürdés és vacsi után hagyom hogy aludjon ameddig csak bír (magától) ez szintén olyan 2-3 óra között van - megetetm és van hogy egészen 6-ig alszik tovább, de az esetek nagy részében ugyanaz a vége mint az 1. esetnél

nagyon fáradt vagyok már, és csúnyán hangzik de néha nehezemre esik az egész éjszakát a szobájába a kanapén kuporogva simogatni, vígasztalni, vissza altatni - ami hajnalra sikerül ......

tanácsokat, ötleteket, tippeket várok (az álometetős metódust két hétig csináltam mert azt javasolták az első 3-4 nap után végig fogja aludni az éjszakát ha kellően megetetem...)