Üdvözlet a fórumon!
,,Egyáltalán: hogyan kezdjek hozzá az ágyások kialakításához?''
- felásod, ehhez nem kell madzag, mert bármikor faraghatod ha ferdére sikerül :D
- sorkihúzáshoz van egy speciális eszköz, ami fából készült, kb. méter széles, és egyszerű fapöckök vannak benne, tehát beállítod a kívánt sortávolságot, és húzod magad után, így egyenesek és pontosak lesznek a sorok. Akár házilag is meg lehet csinálni.
- eszközök: szerintem egy széles kapa útkészítéshez és kapáláshoz, valamint egy háromszögletű a növények közötti kapáláshoz mindenképpen kell. A kedvencem egy olyan fajta, ami kb.2 cm széles fémszalagból készült, nagyjából úgy képzeljétek el, hogy 25 cm fémszalagot a két végénél összeillesztettek, és ennyi. Nagyon jól használható gyomláláshoz, csak nem tudom mi a neve... gereblye mindenképpen kell, meg ásó és vasvilla is, amit akár lapát helyett is tökéletesen lehet használni. Az öntözőkannát kihagytátok :D inkább legyen kisebb, mert ugye nem akarjuk a pici növénykéket eláztatni, viszont ha nagyobb, akkor meg később könnyebb locsolni...
Kút van a telken, vagy szándékozol fúratni egyet?
Másoknak: akkus elemek, fényképezőgép. No igen, tényleg inkább csatlakozótisztításhoz használjuk, bár ha szétkapod a gépet... no nem ám, igazatok van, tévedni emberi dolog (szólt a sün, és lemászott a drótkeféről), hülyeséget írtam.
Hirtelen ennyi, majd még visszaolvasok, sorry.