janijani Creative Commons License 2010.05.30 0 0 7515

A vegyépszer permetező pumpáját olcsón fel lehet újítani, a gumidugattyú 64 Ft darabja, kettő kell bele, egy kis szilikonzsírral megkened és örökös darab.

Az állítható réz szórófej 825 Ft és nagyon takarékosan lehet permetezni.

http://kertbaratbolt.hu/catalog/index.php?cPath=521_1582

Motoros permetezőt egy Solo légszállításos gépet vettem, sűrű lombot permetezni jó mert elhajlítja a szél a leveleket. De nekem a kertben a közelben veteményes van, a szomszédoknak is veteményes, nem lehet légszállítással permetszer felhőt csinálni mert mindent lemérgezek vele. Ahol csak fák vannak, vagy csak szőlő ott lehet nyomatni viharral a permetszert,ott biztos jó.

A másik, hogy hamarabb kifogy mint a hagyományos permetezővel. Akitől vettem paprikát termelt, mondta hogy beindítja a gépet és futva megy vele a paprikában mert különben pocsékol. Én is ezt tapasztaltam, sietve kell vele permetezni. A hagyományos permetezővel elzárom és van idő mindenre.

Egy benzinmotor is csak bonyolítja az ember életét és a benzin is pénzbe kerül.Nem beszélve a zajról amit csinál, hajnalban biztos nem örülnének a környéken ha ébresztőt tartanék a motoros permetezővel. 

Előzmény: ptibike (7512)