Amistar kettes blokkban eredményes, de ha teszel mellé kontakt szert, és az évben permetezel mással is (pl. Ridomillal), a rezisztencia nem alakul ki.
Én mindig többféle szert tartok itthon rezisztenciatörőnek.
A keverékben az a lényeg, hogy ne ülepedjen túl gyorsan. Mikor először próbáltam ilyen sokat összekeverni, akkor előtte még megkérdeztem a Gazdabolt.hu szakértőit, de azt mondták, 3 vegyszer+adalékanyagok még oké. Wuxal (+ parira Damisol Ca) lombtrágyát használok általában, eddig mindennel összefért. Azt vettem észre, hogy ha Thiovitot keverek hozzá, már gyors az ülepedés, ezért azt külön szoktam. Tehát most Ridomil+Champion+Actara volt, a többit szinte mindig hozzákeverem, lombtrágyát meg időszakonként, Nonitot meg ha a permet nem tartalmaz tapadássegítőt. Fontos, hogy a vízbe először mindig a trinátrium-foszfátot teszem bele, mert kemény csapvíz. Keverem, hagyom kicsit állni, addig meglágyítja, megint megkeverem, és csak eztán teszem bele a többit, így jobban el is oszlik, a hatóanyag is jobban hasznosul, és kisebb az esélye annak, hogy valami nem várt kémiai reakció indul meg a kemény víz valamely összetevőjével. :D
Egyébként tegnap összesen 1,5 liter lével permeteztem kis kézi fújóból, ezért a mennyiségeket precíziós mérleggel kellett kimérnem. Ilyen kis növényeknél még több százra elég volt, olcsón megúsztam. :)