"Nos, ez nem olyan egyszerű, mert vannak kérdések, válaszok és dilemmák....."
Ezek leginkább saját magunk szórakoztatására jók. Avagy ki jutott közelebb Istenhez (a Valósághoz, Teljességhez) azáltal, hogy eperfagyi helyett csokifagyit választott?
"Nem minden az, aminek látszik, sem nem olyan, amilyennek elképzeljük, ám a valóságot is sok esetben illúzióként éli meg az ember!"
Tulajdonképpen csak a Valóságot tudjuk illúziónak megélni, mert az illúzió a Valóság formája, ruhája. Nem attól szenvedünk, hogy látjuk a formát, a ruhát, hanem hogy nem látjuk, hogy ez kit/mit takar. De a forma és a ruha is az Ő anyagából van szőve.
Amikor az ember látja a Teljességet (ez feltételezés persze), akkor azt már nem fogja illúziónak megélni.
"Lehet egy kitűzött célnak élni?"
Rosszul fogalmaztam. Nem úgy értettem, hogy én kitűzök egy személyes célt és annak élek, hanem hogy mindenképpen a Teremtés/Teremtő szándékát követem, akár felismerem ezt a tényt, akár nem. A Teremtés kiáradását mindig visszahúzódás követi, , így azt neveztem célnak, ami visszatérés Isten országába, az Eredethez.Mindenki onnan jött és oda tart.