Sziasztok!
Másfél hete érkeztünk haza Bergamóból. Néhány szó az utunkról.
3 napot töltöttünk Bergamóban, 1-et Milánóban és csodásan éreztük magunkat, bár a szállással voltak gondjaink, de a táj, az emberek, a pizza és a fagyi felejteti ezeket.
ÉN nagyon szívembe zártam Bergamót. Mindenhol fák és a táj is nagyon szép. Mikor odaértünk repülővel, szörnyen sötét felhők voltak, de ez se számított, mert annyira tetszett a környezet.
1db 3 napos bérletet és 1db 1 naposat vettünk fejenként. A bérletesek ingyen használhatják a siklót. Érdemes kipróbálni!
Milánóban a Dómot, a Scalat és a San Siró stadiont néztük meg. A közlekedés először eléggé bonyolúltnak tünt, de használtuk a villamosmegállóban lévő térképet és így eligazodtunk.
Csodálatos a Dóm és nekem nő létemre a San Siró is nagyon tetszett! Kb fél óra alatt körbevezettek a stadionon és az öltözőket is megmutatták. Vonattal mentünk Bergamóból Milánóba.
1 jegy 1 főnek csak oda 4 euró körül volt. Az út 50 perces.
Árak: sprite, cola, ilyesmi: 1,4 euró körül voltak. McDonaldsban a cheeseburger és a sültkrumpli 1 euró. Szinte ingyen van az ő fizetésükhöz képest.
A felsővárosban Bergamóban van egy nagyon jó kis cukrászda-pizzéria, ahol 2 euró a szeletelt pizza. Ez a 3-as busz végállomásánál van. Ott van a sikló is.
A Porta Nuovánál is pizzáztunk. Ott mérős pizza van, az kicsit drágább, de nagyon finom.
Összefoglalva: klassz volt az egész. Rómában már 3x jártam és az is a szívem csücske, de itt azt élveztem, hogy nem kellett egyik látnivalótól a másikhoz rohanni, hanem csak úgy élveztük az olasz hangulatot.
Ha tehetném, már most visszautaznék Bergamóba! :)
Ha kérdése van valakinek, nyugodtan írhat a picigigi@freemail-re is.