atandi Creative Commons License 2010.05.28 0 0 12642

Kimentem fotózni és mit találok??! Kis brokkolit!! :)))

A zárlatos fényképezőmmel (vagy ki tudja, mi baja) egész éjszakai töltés után 1 azaz 1 képet bírtam  csinálni, a cékláról.

Most megszámoltam, szabadföldben 140 paradicsomtövem van. Nem vagyok normális!!

Csigát sosem látok, sem nyálkacsíkot a földön. Szerintem ők nem szeretik ezt a rögtön felszáradó homokot, talán azért. Lóbogarat sem(Pesten lótetűnek hívják, és a kanretek miatt-nevessetek csak, Szegeden igenis így hívják!- most már fordítok).

Tücsköt viszont láttam néha.

A bab most megindult, vagy a melegtől, vagy mert lefújtam actarával a fekete tetvek ellen.

Ha már könyvek: Brehm nekem a polcon van, le akartam fotózni, de hát ugye... És az csak az Állatok világa (1905-ös, 1959-es és 1992-es kiadások) Úgyhogy elmentem a linket.

Először megvettem Robert Sulzberger Falusi kertek c. könyvét, amiben van ugyan pár jó ötlet, de igazából jó kis eladható látványkönyv.

Aztán itthon meg megtaláltam: Dr. Balázs Sndor-Dr.Fílius István: Zöldségtermesztés a házikertben, Zatykó Lajos-Z.Draskóczy Erzsébet: Nagy öröm  kiskert és Velich István-V.Nagy Enikő: Nálunk is megterem c. könyvét. No, ezekből már lehet tanulni.

Az elsővel a talicskában jártamki mindig a kertbe, tanulmányoztam a sorközöket, időket, mindent.

Il: Törjem le a cukkiniről a fiúvirágokat? Tényleg, nyugodtan?

Mivel tegnap este mindent bekpáltam, ma kimegyek leltárt írni, meg hogy mit kb. mikor vetettem/ültettem, mert eddig minden elmaradt, és később még tényleg jól jöhet.

Kezdenek az első borsóhüvelyek dagadozni, de mégéppenhogy csak van bennük lapos szemecske, a kigömbölyödést meg úgyse érik meg...:-)

KI szokott uborkát visszacsípni? A könyvben van rajz, hogyan is kellene, szerintem némelyik kezdi elérni azt a nagyságot, csak ezektől a letörésektől én mindig úgy félek, hogy tönkreteszem a növényt...