joy Creative Commons License 2010.05.27 0 0 236

T. Júlia!

Ha végre megtennéd, hogy használod a "válasz" gombot, neked is könnyebb lenne, írásod is korrektebbé válna!

Valóban nem az én szavaim, ott is a LNK, ahonnan származik!

De tartalmukat már nagyon sok évvel ezelőtt megismertem, magamévá tettem, és mindenképp betartom akkor is, ha ez másokat -gyakran sokakat- sért, bánt, mert általuk valósnak vélt, vagy tudatosan hamisított úton járnak!

Szerencsére csodálatos latin-művészettörténet tanárom volt -az átkozottban- a középiskolában, aki nem csupán megszerettette valünk a korok kultúráját, de annak befogadására, értésére, mélységes tiszteletére is megtanított. Életemet, későbbi tanulmányaimat ő alapozta meg!

Mély tisztelet Dr Visy Józsefnek!

Sokan akadtak több, mint félévszázad alatt, akik vérig sértődtek, olyan is akinek exiztenciáját mentettem meg a "becsületsértegetéssel". Legtöbben utáltak főként, mert kertelés, szépelgés nélkül kimondtam véleményemet a hamisságokról csalásokról.

Soha meg sem köszönték azok, hogy időben fölnyitottam a szemüket, rossz, nagyon rossz úton járnak! Sokan jöttek rá, már későn, hogy nem a bántó szándék, az igazság föltétlen tisztelete vezetett mindenkor.

Nem is várta senkitől köszönetet akár szóval, akár tettel segítettem másokon, nem véletlen, hogy régóta rendszeres véradó vagyok még ma is, bár már jóval ritkábban, mint 20-25 évvel ezelőtt.

Természetesen azok, akik más utat járnak, haraggal, gyűlölettel fogadj(-t)ák megszólalásaimat. Lehet szép szavak mögé bújni, a mondatok egyértelműen jelzik a valódi szándékot.

Előzmény: julamami (232)