Norcso74 Creative Commons License 2010.05.26 0 0 2025
Szia KCTUNING,

valamikor év elején írtam ezeket az 1282 hsz-ben, ebben kérnék segítséget/tanácsot, hogy mi lehet a probléma, mi befolyásolhatja ezt:

"az enyém fogyasztása irdatlan magas a többiekéhez képest.
kb. 80 (város)/20 (vidék), és ált. 9,5 - 10 l/100 km. 2002-es, és 246000 van benne. Sok a Budapest. Nem jött eddig rá senki, miért fogyaszt ennyit. Ha valamiért több a városon kívül akkor is ennyi, ha full város, akkor is. Felchippeltem 125 le-re, fickós lett tőle a gép, de a fogyasztása nem változott, max annyi még, hogy nem 1800-tól indul, hanem 1500-tól. Voltak reggeli rángatásos indulásaim, de nekem még segített az injektortisztító lötty, és ez elmúlt. Ha esetleg valaki megengedné, lemásolnám az 1.9 cdti szoftverét, és kipróbálnám, hátha segítene a fogyasztási gondomon (nekem DTI van)".

Annyi változott, hogy a széles gumikról keskenyre váltottam (215/65 -> 185/75), gondolván az is fogyasztásbefolyásoló tényező, de semmi nem változott. Szinte hajszálra annyit fogyaszt, mint eddig :( . Van rajta tetőcsomagtartó, de amikor nem volt, akkor is ilyen fogyasztása volt. Diagnosztika szerint az alapjárati fogyasztása 5,75 l/h, ezt sem tudom hogy normális-e.

Vagy szerinted ez a normális?

Üdv.

Norcso
Előzmény: Norcso74 (1282)