nosztalgika02 Creative Commons License 2010.05.23 0 0 18883
Alapjában véve teljesen egyetértek Veled. Majd akkor lesz béke a világon, ha Árpád, Fatime, Connor meg Júda békésen együtt ünnepelnek minden ünnepet, és ami még fontosabb, nemcsak együtt ünnepelnek, hanem semmilyen formában nem b....gatják egymást.

A Júda név nem is azért ütös az én szememben, mert a zsidó vallásra utal (mondtam, hogy kedvenc neveim közé tartozik a Ruben, a Ráchel meg a Rebeka), hanem mert az átlagemberek többsége (mint én is) elsö lépésben nem Judeára asszociál, hanem Júdásra. És az a gyerekek társadalmában csakis negatív elöjelü, mert csakis olyan összefüggésben hallják, hogy "árulkodó Júdás". Nem arra gondolok, hogy Jézus elárulójáról van szó, mert az a legtöbb mai gyereknek olyan hóttmindegy, hogy csak na. De maga a név a köznyelvi használatban kizárólag negatívan asszociált - mintha egy gyereket Boszorkánynak, vagy Ördögnek, vagy Darth Vadernek neveznék el. A gyerekre nem azért fognak ferde szemmel nézni, mert zsidó neve van, hanem mert Júdásnak hívják. Persze, meg lehet magyarázni, hogy a Júda nem azonos a Júdással. De ez olyan, mint a viccben:

- Hova loholsz ilyen kétségbeesetten, Nyuszika?
- Jaj, szaladok, mentem az irhámat, rókavadászat van az erdön!
- Dehát te nem is vagy róka!
- Naja, de amíg én azt elmagyarázom!
Előzmény: cantaloupe (18881)