kozi_ Creative Commons License 2010.05.22 0 0 165

Sziasztok!

Nagyon szemezgetek két diktafonnal (Olympus LS-10 és Sony PCM-M10).

Leginkább zenei előadások (próbák) jó minőségű felvételéhez lenne rá szükségem. Eddig is használtam már 1-2 - diktafont, hangrögzítős mp3 lejátszót, telefont :D - ilyen célra, de eléggé "cső hangúak" lettek a felvételek, illetve tompák, alapzajosak, sistergősek - tehát minden rossz ami csak előjöhetett a felvételnél, az elő is jött. 

Mivel nem vagyok nagyon hozzáértő, így laikusként azt gondolom, hogy ezek a hibák megszűnnének egy profi diktafon használata mellett!? Ti erről mit gondoltok?

Arra sajnos nincs lehetőségem, hogy közvetlen az erősítőre legyen rádugva a "masina", tehát csak a készülék adta lehetőségekre tudok támaszkodni... azaz leteszem egy székre, és veszi a dolgokat.

Szerintetek a fenti célra megfelelőek lennének ezek a profi hangrögzítők, vagy nem tudnék nagyságrendekkel jobb minőséget rögzíteni, mint eddig? Amit mindenképpen el szeretnék kerülni az a "csőhang" - lehet van rá jöbb szó, csak még nem hallottam róla... illetve, néha olyat is tapasztalok, hogy a dob mintha túlzottan "megrezegtetné" a mikrofon membránját... és torzul a hang. Gondolom az Olympus kis szivacs mikrofon "papucsai" valamennyire megoldást nyújtatnának erre is...?

Ezekkel kapcsolatban szeretnék egy kis segítséget... mivel nem olcsó ketyerékről beszélünk... feleslegesen nem ruháznék be :)

Előre is köszönök minden választ!