azt hiszem ez mar manapsag sokkal egyszerübb, mert Mo-on sem elnek az emberek annyira bezarva, mint 40 - 50 - 60 eve. jönnek - mennek, utaznak es több a külföldi is nalunk, de netudd milyen volt 40 evvel ezelött egy "szokatlan" nevvel Mo-on iskolaba jarni! nem kivanom senkinek.
ez a heber - katolikus vita olyan vicces! mintha a katolikusoknak nem letezne az Oszövetseg.
hogy lehet egy "Sara" jobboldali? ezen mar csak mosolyogni lehet. hogy lehet egy nev egyaltalan akarmilyen oldali?
persze nekem is vannak asszociacioim, es pl az ösmagyar nevekre ugrik kicsit a gyomrom ... szomoru.
en kinlodtam a nevemmel eleget, ezert aztan "normalis magyar" nevet adtam a gyerekeimnek ( pedig igazabol mindenfele bibliat adtam volna, de feltettem öket ...)
erre nem Mo-on elnek!
Balint gyerekem meg is valtoztatta a nevet, mert öt rettenetesen zavarta, h nem erti senki, azt se tudjak, h fiu v lany. en meg azonnal beleegyeztem, megertettem. csaladban persze tovabbra is Balint.
a masik kettö tojik ra, h kinek milyen problema, nekik nem az.
kerdeztem öket, h ök itt (Becs) milyen nevet adnanak majd a gyerekeiknek.
mind a 3 azt mondtak, h csak nemzetközit, amit ugy nagyjabol mindenhol kiejtenek, ertenek. Mo-on, itt is, es angol területen is.
( aztan lehet, h azok a gyerekek majd Afrikaban fognak elni ... )