"A Vatera nem a műkincsek miatt szúrja az APEH szemét, hanem az üzletvitelszerűen műszaki cikkeket, ruházati cikkeket stb.-t árulók miatt"
Szerintem meg alapvetően minden árumozgás miatt. Egyébként van egy olyan érzésem, hogy inkább az egyszerű magánszemélyeket szeretnék bekóstolni. A vagyonosodási vizsgálatoknál is az egyszerű kisember és a tényleges reálgazdasági tevékenységet folytató vállalkozó volt a fő célcsoport, az uzsorások, üzletszerűen ÁFA-csalásból élők (szponzorációnak, szponzorált tevékenységnek álcázva - sajnos a sportot ez nagyon megfertőzte :-((((( ), védelmi pénzszedők érdekes módon kimaradtak ebből.
"De amikor mosogatógépet akartam venni, és kérdeztem, lesz-e számla, közölték, hogy akkor 25 százalékkal drágább."
Ez furcsa, ezzel még csak szolgáltatásnál találkoztam. Új cuccokat nem vettem Vaterán, de a kereskedelemben inkább azzal szoktam találkozni, hogy a vevő által fizetendő ár fix, az pedig majd a vevő számlaigénye alapján derül ki, hogy az adótartalmat árrésként lefölözik, vagy sem.
Egyébként ha nem tüntetik fel, hogy a megadott ár ÁFA nélkül értendő, akkor semmi keresnivalója a + 25 %-nak. Akkor sem, ha számlát ad, úgyhogy aki ilyet mond egy "+ ÁFA" megjelölés nélküli elektronikus ajánlat után, azt körbe kell röhögni.
"Mellesleg senki sem venne szerintem a Vaterán műkincset pár gagyi fénykép alapján. "
Akkor mit mondjak arra, hogy te meg ruhát veszel látatlanba? :-D Valóban nem a legideálisabb ez a vásárlási forma, viszont a Vatera gyakorlatilag megölte az IRL boltok nagy részét. Emellett akinek van már némi rálátása erre, az azért tud következtetni a fényképek alapján arra, hogy milyen lehet az adott dolog valójában. Ha pedig nem olyan a dolog, mint amire az ajánlat alapján következtetni lehetett, akkor jogszerű, ha azt mondod, hogy mégsem kell. Nálam ilyen még nem fordult elő, igaz, nem kereskedelmi mennyiségben vásárolok (eladni csak hébe-hóba szoktam, inkább vásárolok).