Stingary Smith
2010.05.18
|
|
0 0
9
|
Azért annyira nagy szakértő nem vagyok. :) De egy biztos, amikor megveszel egy trappista (vagy akármilyen) sajtot akkor az otthon tovább érik. Amint kibontod és leveszed a fóliát, megvágod, akkor két dolog történhet utána. Az egyik, hogy a vágási felület elkezd kiszáradni, illetve a sajt a pára lecsapódás miatt elkezd penészedni, meglátásom szerint a lágyabb, éretlenebb trappista sajtok hajlamosabbak a penészedésre (pl. Tolle). Én sima alufóliába szoktam csomagolni ha megvágtam, mivel nálunk egy "guriga" - mondjuk 1,4 kilós - trappista nem tart tovább 1,5 hétnél, így nagyon nem kell foglalkoznom a penészedés veszélyével. Viszont ha nálatok nem fogy ilyen gyorsan akkor érdemes légáteresztő fóliába csomagolni, a vágási felületre pedig gondosan rá kell simítani. Így talán megúszható a penészedés. Meg még annyi, hogy a hűtő mondjuk 6-7-8 fokra legyen állítva. |
Előzmény: Törölt nick (7)
|
|