Atteeharp Creative Commons License 2010.05.17 0 0 7042
Szombaton kipróbáltam a 22es Furch mandolint, no meg vittem a 23ast is mellé. Hát, a 23asnak sokkal konkrétabb hangja van, jobb a közepe, viszont a 22es mélyei igéretesebbnek tűnnek, kíváncsi lennék rá már bejáratva. Na persze az is egy jó kérdés, hogy a Weber híd mit változtat a dolgon, mit változtatna a 22esen. A 23 hangereje egyértelműen nagyobb. Egyébként a 22es sokkal könnyebb hangszer, nem éreztem hogy fejnehéz lett volna, a lakkozása vékonyabb, az F-lyuk szélénél is normálisan el van dolgozva, nem csak úgy kivágva, mint a 23nál, szerintem a fedlap is vékonyabb. Nincs annyira kidíszítve, a fehér szegély azért jól mutat a 23on :) A teste szerintem kisebb, de ezt nem tudtuk eldönteni, hogy a 22es fekete szegélye miatt látjuk így vagy tényleg. Viszont szerintem a 22 jobban követi a F forma tradicióit, csigánál is, úgyhogy nekem az a tippem hogy kisebb. A fejen nincs díszítő berakás, vékonyabb a nyaka, szóval talán kényelmesebb is, bár nekem bejön a 23as böszme nyaka.
Arra mindenképp jó volt, hogy újra nekiestem a mandolinnak. Persze most a kezem bánja a néhány hónapos szünetet.

Ha már Furch, akkor egyébként a hétvégén ment el ebay-en egy ilyen:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320529222798&ssPageName=STRK:MEWAX:IT