-=Gerner=- Creative Commons License 2010.05.17 0 0 6

Breadi

Én még nem hallottam olyan gyártóról és gyármányról ( TV -ről legyen szó ) , amely képest lett volna mkv -t lejátszani .  A Sa.....g-nak  van modellje , amely beépített vinyóra tud felvenni , de én úgy tudom ,hogy az is AVI  és AVCHD  formátumba.

DVD lejátszók sem tudják az mkv támogatást, amelynek több oka is van. Első probléma az , hogy az mkv nem szabányosított . A másik , hogy  maga a DVD olvasó egység  nem tud olyan bitrate -tel olvasni , amit  az mkv -k  többsége tartalmaz. Ez miatt szaggatna a kép. Én úgy tudom , hogy a jelenleg kaphatóak közül 1-2 típus van , amely "HDavi" -t  le tud játszani , de az a képminőség köszönőviszonyban sincs egy mkv  , vagy bluray minőséggel .   

Amennyiben , mégis fejlődött volna ez a vonal , akkor azt valaki majd úgy is megírja , mi pedig megköszönjük.

Én kb 1,5 éve foglakozom mkv file -okkal ,  és eddig mindig az volt a probléma , hogy maga a matroska nem szabványosított , hanem unicode -os. Ez azt jelenti , hogy a forráskódja állandóan csiszolódik .

Emlékszem , amikor én megvettem a HD-s MM lejátszómat , gyakran előfordult , hogy bizonyos filmek esetében a kép "összekockásodott" néha ( pedig PC-én lejátszava ugyanaz tökéletes .... ) , ráadásul akkoriban nem igen lehetett még olyanokat kapni , amelyek támogatták volna a DTS hangot , illetve csak nagyon drágán ( 70-100 egység).

Ezeknek a "bug" -oknak a  nagy része azóta megoldódott sw frissítéssel, illetve az újabb lejátszók már csípőből viszik a DTS hangot is, egynémelyik a TrueHD-t  is .

Egy korrekt lejátszót , amely már DTS-t is tud , lehet kapni már 20 egység körüli áron , újonnan. Használtan, 14-17 közt már  kaphatóak . Ehhez , ha hozzá számolok egy 500Gigás vinyót , akkor kb ott vagyok , mintha vennék "mondjuk" egy csúcs DVD lejátszót , vagy egy "olcsójános" BR lejátszót . És még mindig megmaradna a BR írási probléma,  illetve a BR konvertálás is , mivel - valljuk be -  leginkább csak mkv -k állnának rendelkezésre "alapanyagnak".

Akik esetleg bajlódnak olyan mkv  anyagokkal , amelyekben a hang DTS-ben van, azoknak ajánlom a  Popcorn MKV AudioConverter -t , amely automatikusan kiveszi a DTS állomány-t  - állományokat a konténerből , majd átkonvertálja DolbyDigital -ba  és újra összerakja a konténert .  Ezt követően a régebbi ( nem DTS képes ) lejátszón leglább lesz DD  hang.

Innen letölthető : http://www.brothersoft.com/popcorn-mkv-audioconverter-263363.html

Gondolom , akik már szintén mkv anyagokat gyűjtenek és/vagy néznek , probléma a rettenetes helyigény. Jelenleg még mindig a vinyón tárolás a legolcsóbb , főleg akkor , ha megnézést követően törlésre is kerül , bár ki-ki pénztárcája szerint gondolkodhat.

Én most vettem egy olcsó SATA -s  Bluray - olvasót , amelyet az MM-lejátszóhoz csatlakoztattam. Az asztali PC-be pedig egy Bluray firkálót.  A kettő együtt 70egység volt. Így nem kell tartanom attől , hogy egy vinyóhalál = minimum 1terra veszteség .  A másik , amit szerettem volna elkerülni , hogy ne kelljen az asztali PC-re is alsóhangon 200e -t költeni , hogy legyen teljesítmény a HD-s anyagok konvertálásához ( mondjuk , pont szabvány Bluray-re ) . Az mkv-s anyagokat Bluray-re konvertálás nélkül , felírom BR  lemzre . Egy 25 Gigás írható BR lemez  már kapható 6-800 FT körüli áron /db ( és nem no-name ) . Egy ilyen 25G-s lemezre , átlag 2 mkv írható fel  , jobbféle tömörítésű 1080p -s  anyagból. Mondjuk , pölö a Godfather , Ben-Hur mellé már nem igen kell semmit sem , mert az mkv-ben is 20-23 Giga, de ezek a szélsőségek. 

Ismeretségben van most olyan , aki eleve csak 720p-t gyüjt , és Ő most próbálja , hogy az MM-lejátszóhoz SATA-s DVD lejátszó kombó miként nyaldossa a DVD-re firkantott (átlagosan 4-6 Gigás ) 720p -s anyagokat.  A magas bitrate miatt szkeptikus vagyok , de amint lesz konkrét infó , jelezni fogom .... 

Előzmény: Breadi (3)