Ezzel még adós vagyok, Hugh Ferney-Whittingstall receptje egy indexes jótevőnk fordításában:
,,Bodzaszörp göndörhajú módra
20-30 frissen szedett bodzavirág
2 citrom és egy narancs reszelt héja
kb. 1.5 kg kristálycukor
kb. 200 ml frissen facsart citromlé (3-5 citrom leve)
borskősav (elhagyható)
Rázd le a rovarokat a virágokról, majd rakd őket egy nagy edénybe*, a citrom- és narancshéjjal együtt, és önts rájuk annyi frissen forralt vizet, hogy éppen ellepje (1.5-2 liter). Legalább 4 órán, de inkább egy éjszakán át hagyd állni. Ruhán át szűrd le a folyadékot, a virágokat óvatosan nyomkodd ki, hogy minden folyadékot kinyerj. Mérd meg az így kapott levet, s minden 500 ml lére számíts 350 g cukrot, 50 ml citromlevet, és egy púpos kávéskanál borskősavat (ha használsz). A folyadékot gyöngéden melegítsd, kevergetve, amíg a cukor elolvad. Óvatosan, gyöngyözve forrald fel, s a keletkező habot szedd le a tetejéről. Hagyd kihűlni, majd szűrd át ruhán keresztül. Tiszta, kifőzött üvegekbe töltsd, 2-3 centi helyett hagyj az üveg szájától. A palackokat dugóval vagy csavarós tetővel zárd le (vagy műanyag edényekben le is fagyaszthatod a folyadékot).
Jéghideg vízzel higítva igyad - 1 rész szörphöz 5 rész vizet önts.''
*Megjegyzem, hogy ne a bogarakat rakd egy nagy tálba, hanem a virágokat :D